Julbo

When practising sport, good vision is essential to read the terrain correctly

Julbo is al meer dan 130 jaar actief in de optiek. Het merk is groot geworden vanuit het thuisland Frankrijk en is op dit moment, na RayBan, de best verkochte zonnebril in Frankrijk. Julbo is al jaren sterk in de berg-, winter-, en watersporten voor volwassen én kinderen maar het assortiment wordt groter! Julbo levert inmiddels al een aantal jaren ook sportbrillen voor de hardlopers, fietsers en hebben een ruime collectie (sportieve) casual brillen.

Collectief aanbod fietsbrillen

Iedere fanatieke fietser is bekend met fietsbrillen. Of je nu een toerfietser, wielrenner of MTB’er bent, een fietsbril maakt de tocht comfortabeler en veiliger. De fietsbril beschermt de ogen tegen UV-licht, wind, insecten, stof en eventueel modder.

Fietsbrillen ter bescherming van wind in je ogen

Een belangrijke reden om een fietsbril te dragen is om te voorkomen dat er wind in je ogen komt. Door wind in je ogen krijg je traanogen en wordt je zicht slechter.

Fietsbrillen voor beter zicht tijdens het fietsen

Mede afhankelijk van de leeftijd kan het wisselen tussen fel licht, schaduw of nachtzicht voor problemen zorgen. Julbo Eyewear heeft maar liefst 13 verschillende glazen waarvan 8 REACTIV lenzen die automatisch mee kleuren zodat u in elke licht omstandigheid optimaal ziet. Er hoeft dus vooraf, of onderweg, nooit gewisseld te worden in de kleur van het brillenglas.

Welke sportbril voor welke sport?

Watersporten

Bij watersporten luistert de keuze heel nauw. Slecht zicht (of het nu komt door de verkeerde bril of géén bril) kan al gauw gevaarlijk zijn. Zeker als je door de zon verblind plotseling te maken krijgt met stroomversnellingen of ondiepe passages kun je dan in paniek raken.

Kleur

Voor de meeste watersporten zijn grijze, groene en bruine brillenglazen het meest geschikt. Grijs houdt de kleurbeleving het meest intact, bruin versterkt het contrast. Bij snelle sporten kun je beter geen blauw of paars kiezen, omdat daardoor bewegingen in de periferie minder snel worden waargenomen. Dat kan net het verschil maken als je snel moet reageren.

Minder reflectie en schittering

Polariserende glazen doen het bijna altijd beter op het water. Je hebt praktisch geen last meer van reflecties en schittering. Kleuren worden intenser, het contrast wordt groter en het vertezicht wordt beter. Ook obstakels (mensen, dieren of dingen) vlakbij vallen eerder en beter op, vooral bij laagstaande zon en kalm water. Zonder polarisatiefilter kun je praktisch niet zien wat er onder water gebeurt. Dit effect kun je je klant goed laten zien met een polarisatie-demonstratieapparaat. Aflezen van displays of instrumenten kan voor vertekening zorgen.

Meekleurende glazen

Handig als je de bril wilt gebruiken bij wisselende weersomstandigheden. Op het water is er niet altijd gelegenheid om ‘even’ de glazen in en uit te klikken. Pas wel op aan boord van een jacht. Veel ‘voorruiten’ filteren het Uv-licht voor het grootste deel weg, en dan kleuren de glazen niet mee.

Kitesurfen, windsurfen en wakeboarden

Bij deze sporten worden snelheden bereikt tot wel 90 km per uur. Een hoog gecurvde bril kan dan bescherming bieden tegen de snijdende wind. Afdichting van de zijkanten houdt spatwater tegen.

Zeilen en yachting

Een polarisatiefilter wordt aanbevolen om verblinding tegen te gaan, vooral bij laagstaande zon en spiegelend water. Een klein moment van verblinding kan al genoeg zijn om een zwemmer of surfer over het hoofd te zien. Verder zorgt een polarisatiefilter ervoor dat je beter objecten onder water kunt waarnemen.

Hengelen

Veel gebruikt door sportvissers: grijze of grijsbruine lenzen. Ze laten de kleurbeleving intact en versterkend de contrasten in de groene omgeving. Vissers kunnen veel voordeel hebben van polarisatiefilters, omdat ze het wateroppervlak doorzichtig maken. In het kader van ‘gelijke kansen’ zijn ze bij sommige profwedstrijden dan ook niet toegestaan…

JULBO RX zonnebrillen op sterkte

Momenteel is Julbo het enige merk met een RX-laboratorium in Frankrijk. Door het proces van A tot Z in ons eigen laboratorium te besturen, kunnen wij een hoger niveau van kwaliteit, reactiviteit, keuze en service bieden dat nog nooit eerder is bereikt. Vanaf nu zullen de Julbo sport zonnebrillen op sterkte gemaakt worden in-house. De technische lenzen zullen geslepen, behandeld en gemonteerd worden in ons eigen laboratorium in Longchaumois – Frankrijk, zodat de brildrager perfect zicht heeft en de RX lenzen perfect passen in het montuur. We kunnen nu dunnere glazen aanbieden dan vroeger met betere coatingen en gepolijste randen.

Uitgelicht

Linda Farrow

Onze Merken

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22

Aandacht
voor jou

Het is ons gelukt om een geweldige collectie samen te stellen en deze presenteren wij met trots aan Assen en omstreken. Bij ons tref je de monturen van brillenmerken die gemaakt worden door liefhebbers. Deze ontwerpers werken uitsluitend met hoogwaardige materialen.

Onze liefde voor optiek, kennis als opticien en waardevolle adviezen delen wij graag met jullie. Weet dat je bij ons geniet van oprechte interesse, aangekleed met een vleugje humor. Wij nemen de tijd voor je en onze volledige aandacht gaat uit naar jou.

Logo Akoni Logo Albert I'mStein Logo Alhhem Logo Anna Karin Karlsson Logo ANY DI Logo BBig Logo Coco Bonito Logo Emmanuelle Khanh Logo Helden Logo Henau Eyewear Logo Imago Logo Julbo Logo Linda Farrow Logo Metropolitan Logo Mexx Logo Masunaga Miga Studio Logo Nathalie Blanc Logo Odette Lunettes Logo Vasuma Logo Veronika Wildgruber Logo Zeiss Logo Serengeti Logo Sunny Cords Logo VioRou