Door een oogmeting met de i.Profiler® van ZEISS kan ik mijn klanten helpen te zien in het donker en bij weinig licht.

De meeste brildragers weten ongeveer hoeveel ‘plus’ of ‘min’ ze hebben. Dat elk oog een uniek karakter heeft dat bepaalt wat iemand exact onder bepaalde omstandigheden ziet, is minder bekend. Maar juist door deze persoonlijke eigenschappen te meten kunnen er brillenglazen gemaakt worden die naadloos aansluiten bij de behoefte van jouw ogen. De i.Profiler® van ZEISS is speciaal ontwikkeld om zo’n ‘vingerafdruk’ van je oog te maken. Resultaat: Beter zicht in het donker en bij weinig licht.

De juiste glazen, de mooiste beleving

‘Er gaat een wereld voor je open’, is geen overdrijving als het gaat om de juiste brillenglazen. Een reguliere oogtest meet welke sterkte de glazen in je bril moeten hebben, maar legt andere eigenschappen van de ogen die van belang zijn voor een goed zicht, niet bloot. Zo is geen enkel oog perfect rond en geen enkel netvlies helemaal egaal. En juist een nauwkeurige meting van die persoonlijke kenmerken kan het verschil maken tussen goed zien en het scherper, contrastrijker en kleurrijker beleven van alles om je heen. Vooral in het donker.

ZEISS i.Profiler® – van ruimtevaart-technologie naar brillenglazen

De techniek die ZEISS in de i.Profiler® heeft gestopt om een visueel profiel van je oog te maken dat net zo persoonlijk is als je vingerafdruk, is afkomstig uit ruimtevaarttechnologie. Telescopen van sterrenwachten zijn voorzien van hoogwaardige ZEISS-lenzen die ‘ruis‘ wegnemen, waardoor een veel scherper beeld ontstaat met veel minder schittering. Dezelfde technologie wordt gebruikt voor de oogmeting met de i.Profiler® van ZEISS en in de i.Scription®-glazen die op basis van iemands unieke oogprofiel vervolgens gemaakt kunnen worden.

Precisiewerk van de opticien

Je zult aangenaam verrast zijn als je een bril met i.Scription®-glazen draagt. Je ziet gewoon meer contrast, meer kleur en minder schittering. De hele dag door, bij weinig licht en ’s nacht. V. S Optiek heeft een i.Profiler® in huis en doet graag een vrijblijvende oogmeting, zodat ook jij binnenkort nog meer geniet van alle mooie contrasten in het leven.

vakantie vakantie